Yardımcı Sayfalar
POPÜLER ARAMALAR
POPÜLER KATEGORİLER
Ara
POPÜLER ARAMALAR
POPÜLER KATEGORİLER
KVKK - Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Aydınlatma Metni

KVKK - Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Aydınlatma Metni

HOMEND ELEKTRONİK DAYANIKLI TÜKETİM CİHAZLARI

 SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

 

Değerli Müşterilerimiz, Üyelerimiz ve Ziyaretçilerimiz

İşbu Aydınlatma Metni’nde, kişisel verilerinizin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun olarak, “Cumhuriyet Mahallesi Yeni Yol 1 Sk. Now Bomonti Apt. No: 2/12 Şişli/İstanbul” adresinde yer alan veri sorumlusu Homend Elektronik Dayanıklı Tüketim Cihazları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi (“Homend” veya “Şirket”)  nezdinde işlenmesine ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir. 

 

  1. İşlediğimiz Kişisel Verileriniz ve İşleme Amaçlarımız

 

  1. Mağazalarımızdan Alışveriş Yapan Müşterilerimiz

 

Mağazalarımızdan alışveriş yapmanız halinde; müşterilerimizin kimlik, iletişim, müşteri işlem, hukuki işlem, finans bilgilerini işlemekteyiz. Satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi kapsamında, satış sözleşmenin akdedilmesi ve ifası, fatura düzenlenmesi ad soyad, adres bilgileri, alışveriş ve ödeme bilgileri, alışverişinize ilişkin faturanın elektronik ortamda tarafınıza iletilmesini sağlamak amacıyla ek olarak e-posta adresi, alışverişinizin kredi/banka kartı ile yapılması halinde ilgili ödeme kuruluşuna aktarılmak kaydıyla kredi/banka kartı bilgilerinizi işlemekteyiz.

 

  1. Mağaza Ziyaretçilerimiz

 

Mağaza ziyaretçilerimizin ses ve görüntü verilerini işlemekteyiz. Mağazalarımızda gerçekleşme ihtimali bulunan mevzuata aykırı her türlü fiil, suç veya davranışa karşı müşterilerimizin, çalışanlarımızın ve diğer üçüncü kişilerin güvenliğini sağlamak ve resmi/adli kurum ve kuruluşlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla mağazalarımızda konumlandırdığımız güvenlik kameraları aracılığıyla ses ve görüntü kayıtlarınızı işlemekteyiz.

 

  1. Web Sitesi/Mobil Uygulama Ziyaretçilerimiz

 

Web sitesi ve mobil uygulama ziyaretlerinizde, hedeflenmiş tanıtımların yapılması ve alışveriş deneyiminizi iyileştirmek amacıyla yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanılmaktadır. Çerezlerle ilgili ayrıntılı bilgi için web sitemizde yer alan pop-up ile çerez politikamızı inceleyebilirsiniz. Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkânına sahipsiniz. Ek olarak, bilgi işlem güvenliğinin sağlanması ve faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi amacıyla IP adresi ve gezinti bilgilerinizi işlemekteyiz.

 

  1. Üyelerimiz

 

Web sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla üyelik işleminizin gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda, üyelik sözleşmesinin gereklerini yerine getirmek ve size en iyi şekilde hizmet sağlamak amacıyla kimlik (ad soyad), iletişim (e-posta ve cep telefonu) ve işlem güvenliği (log kaydı) kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

 

Web sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla kaydetmeniz halinde; doğum tarihi, adres bilgilerinizi işlemekteyiz. Üye olarak sipariş geçmişinizi görüntüleyebilmeniz için sipariş tarihi, sipariş numarası, sipariş içeriği, kargo bilgileri, ödeme metodu olmak üzere alışveriş ve ödeme bilgilerinizi işlemekteyiz.

 

“Stok gelince haber ver”memizi talep etmeniz halinde; bu talebinizi karşılamak amacıyla ürün bilgisi ve talebiniz ile birlikte iletmiş olduğunuz e-posta verilerinizi işlemekteyiz.

 

  1. Online Kanallar Üzerinden Alışveriş Yapan Müşterilerimiz

Web sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla üye olarak veya üye olmaksızın alışveriş yapmanız halinde; satış işleminin gerçekleştirilmesi, mesafeli satış sözleşmesinin gereklerinin yerine getirilmesi, fatura düzenlenmesi, satın aldığınız ürünün belirtmiş olduğunuz adrese iletilmesi ve talebiniz halinde satış sonrası servis hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla kimlik, iletişim, müşteri işlem(ürün bilgisi, fiyatı, sipariş tarihi, mevcut olması halinde hediye notu), hukuki işlem, finans bilgilerinizi işlemekteyiz.

Ödemenin kredi/banka kartı ile yapılması halinde, ödemenin tahsil edilebilmesini sağlamak amacıyla ödeme kuruluşuna aktarılmak üzere, kredi/banka kartı bilgileri verilerinizi işlemekteyiz.

Satın almış olduğunuz ürünün, üçüncü kişiye gönderilmesini talep etmeniz halinde; siparişinizin bilgilerini paylaşmış olduğunuz ilgili kişiye ulaştırılması ve satış sonrası servis hizmetlerinin sağlanması amacıyla ilgili kişinin ad soyad, adres, cep telefon numarası bilgilerini işlemekteyiz. Paylaşmış olduğunuz kişisel veriler yalnızca siparişin ilgili kişiye ulaştırılması ve bu kapsamda yapılacak bilgilendirmelerin ilgili kişiyle paylaşılması amaçlarıyla işlenecek ve ilgili kişinin açık rızası bulunmadığından pazarlama faaliyetlerinin yürütümü süreçlerine dahil edilmeyecektir. Bu durumda, kişisel verilerini paylaşmış olduğunuz ilgili kişilerin aydınlatılmasına ilişkin sorumluluğun tarafınıza ait olduğunu belirtmek isteriz. Aynı şekilde, üçüncü kişiler tarafından adınıza ürün gönderilmesi halinde de kimlik ve iletişim bilgilerinizi işlemekteyiz.

  1. Ticari Elektronik İletişim İzni Veren Müşterilerimiz

Homend’e herhangi bir kanaldan (SMS kodu aracılığıyla veya web sitemiz/uygulama üzerinden) ticari elektronik ileti iletişim izni vermeniz halinde, kişisel verileriniz Homend tarafından doğrudan veya dolaylı pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla; reklam, promosyon, kampanya ve benzeri nitelikte genel ve özel kampanyalar, avantajlar, ürün, hizmet tanıtımları, reklâm, pazar araştırması anketleri ve diğer müşteri memnuniyeti uygulamalarına ilişkin olarak seçeceğiniz kanallar üzerinden tarafınıza ticari elektronik ileti gönderilmesine onay vermiş olursunuz. Bu kapsamda, Homend ad soyad, cep telefonu numarası, e-posta adresi ile log kayıt bilgilerinizi işleyecek ve amaçla sınırlı olarak kişisel verileriniz Şirket’in hizmet aldığı üçüncü kişilerle paylaşılabilecektir.

Hiçbir gerekçe göstermeksizin Homend’e vermiş olduğunuz iletişim iznini durdurma/geri alma imkanınız mevcuttur. İzin verdiğiniz kanal üzerinden ret sürecini başlatarak ve/veya web sitemize üye olmanız halinde, “Profil>Hesap Bilgilerim>Bilgilerimi Güncelle>Bildirim izni” sekmesinden ve İleti Yönetim Sistemi üzerinden açık rızanızı her zaman geri alabilirsiniz.

 

  1. Homend İle İletişime Geçen Müşterilerimiz

Web sitemizde yer alan iletişim formu, iletişim adresi üzerinden veya çağrı merkezi, e-posta, sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizimle iletişime geçmeniz halinde, talep ve şikayetlerinizin çözümlenmesi ve gerektiğinde sizinle iletişime geçebilmek, çağrı merkezimiz üzerinden iletişime geçtiğiniz takdirde tarafınıza doğru hitap edebilmek, müşteri deneyim süreçlerini yönetebilmek ve iyileştirebilmek bu doğrultuda yürütülen çalışmalar kapsamında ad soyad, sosyal medya hesap bilgileri, iletişim bilgileri, paylaşmanız halinde sipariş bilgileriniz, ilgili ise hukuki işlem bilgilerinizi, talep ve şikayetlerinizi, talep ve şikayetinize bağlı tarafınızca aktarılacak olan ilgili diğer bilgilerinizi, müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımız ve aramızda doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılmak üzere çağrı merkezi ses kayıtlarınızı işlemekteyiz.

 

  1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Müşterilerimizin kişisel verileri; mağazalarımızdaki güvenlik kameraları ve donanımları aracılığıyla otomatik yollarla, mağazadaki satış danışmanına sözlü olarak beyan edilen bilgileri sistemimize kaydı ile yarı otomatik yollarla, mağazalarımız ve web sitemiz aracılığıyla alışverişlerinizi kayıt altına alan sistemlerimiz ile otomatik yöntemlerle kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

Ek olarak, adli ve idari makamlardan gelen belgeler kapsamında tarafımızla paylaşılan kişisel verilerinizi ve iade inceleme süreçlerinde ilgili belgelerin kaydedilmesi ile otomatik olmayan yollarla, sosyal medya, telefon ve çağrı merkezi kanallarıyla elektronik ortamda otomatik yöntemlerle topluyoruz.

 

Kişisel verileriniz aşağıda yer alan hukuki sebepler uyarınca işlenmektedir:

 

  • KVKK m. 5/1 hükmü uyarınca açık rıza (ticari elektronik iletişim izni vermeniz halinde),
  • KVKK m. 5/2 (a) hükmü uyarınca, kanunlarda açıkça öngörülmesi (mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi kapsamında),
  • KVKK m. 5/2 (c) hükmü uyarınca sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması nedeniyle işlemenin gerekli olması (üyelik sözleşmesi, satış sözleşmesinin ifası, satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve satış sonrası servis desteğinin sağlanması),
  • KVKK m. 5/2 (ç) hükmü uyarınca veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (mağaza güvenlik kamera kayıtlarının temini, fatura düzenlenmesi kapsamında),
  • KVKK m. 5/2 (e) hükmü uyarınca bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (mağaza güvenlik kamera kayıtlarının temini; adli ve resmi süreçlere ilişkin işlemlerin yürütülmesi)
  • KVKK m. 5/2 (f) hükmü uyarınca temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Şirket’in meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (mağaza güvenlik kamera kayıtlarının temini; işlem güvenliğinin sağlanması, operasyonel süreçlerin yürütülmesi kapsamında) hukuki sebeplerine dayanarak işlemekteyiz.

 

Kişisel verilerinizin, KVK Kanunu m. 7/1’e göre işlenmesini gerektiren amaç ortadan kalktığında ve/veya mevzuat uyarınca verilerinizi işlememiz için zorunlu kılındığımız zamanaşımı/saklama süreleri dolduğunda, Kişisel verileriniz silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

 

  1. İşlenen Kişisel Verilerin Aktarıldığı Yerler ve Aktarım Amacı

Kişisel verilerin işlenme amacı ile verilerin aktarım amacı paralellik göstermektedir. Homend olarak kişisel verilerinizi işbu aydınlatma metninde belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVKK'nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak üçüncü kişilere aktarmaktayız.

Lojistik hizmetlerinin sağlanması, talep ve şikâyetlerinizin çözümlenmesi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve toplanan kişisel verilerin işleme faaliyetlerini yürütebilmek için grup şirketlerimiz, iş birliği yapılan kurum ve kuruluşlarla; iş süreçlerinin yürütümü amacıyla ortak kasa sistemi kullanılan mağazalarla kişisel verileriniz paylaşılabilmektedir. Alışverişiniz sırasında kredi kartı veya banka kartı kullanmanız halinde, ödeme bilgileriniz hizmet alınan elektronik ödeme kuruluşu ve bankalar ile paylaşılmaktadır. Ek olarak, ilgili mevzuat kapsamında bilgi verme yükümlülüğümüzü yerine getirmek ve yasal haklarımızın kullanılması için talep halinde kamu otoriteleriyle, resmi kurum ve kuruluşlarla kişisel verileriniz paylaşılabilmektedir.

Ayrıca kişisel verileriniz, açık rıza vermeniz halinde veri tekilleştirme faaliyetlerinin yürütülmesi kapsamında Homend’in bağlı bulunduğu Karaca Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Karaca Züccaciye Tic. ve San. A.Ş. , Karaca Home Collection Tekstil San. ve Tic. A.Ş. , Emsan Mutfak Gereçleri San. ve Tic. A.Ş. , Cookplus E Ticaret A.Ş. ve Mars Bilgi Teknolojileri A.Ş.  ile paylaşılmaktadır. Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatimizin söz konusu olduğu şirket içi idari amaçlar için Karaca Grup içerisinde yukarıda adı geçen şirketlerimiz arasında kişisel veri aktarımı gerçekleştirilmektedir.

 

  1. Veri Sorumlusuna Başvuru Yolları ve Haklarınız

Kanun’un 11. maddesi uyarınca, Şirketimize başvurarak, kişisel verilerinizin; a) işlenip işlenmediğini öğrenme, b) işlenmişse bilgi talep etme, c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, d) yurt içinde / yurt dışında transfer edildiği tarafları öğrenme, e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, f) Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme, g) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, i) Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

Homend tarafından işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak KVKK’nın 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi; Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Homend’e daha önce bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanarak kvkk@homend.com.tr adresine iletebilirsiniz. Başvurunuzu dilerseniz İlgili Kişi Başvuru Formu’nu kullanarak yapabilirsiniz. Verilerinizin Şirketimiz nezdinde hassasiyetle korunduğunu belirtir bize duyduğunuz güven için teşekkür ederiz